Reisschema
 Dag 1: Michendorf
 Dag 2: Łódź
 Dag 3: Lunapark Łódź
 Dag 4: JuraPark Baltów
 Dag 5: L'viv
 Dag 6: Kiev
 Dag 7: Hidropark
 Dag 8: Kiev
 Dag 9: Kherson
 Dag 10: Feodosia
 Dag 11: Feodosia
 Dag 12: Kherson
 Dag 13: Chişinǎu
 Dag 14: Chişinǎu
 Dag 15: Sighișoara
 Dag 16: Sighișoara
 Dag 17: Tiszaders
 Dag 18: Tiszaders
 Dag 19: Tiszaders
 Dag 20: Tiszaders
 Dag 21: Boedapest
 Dag 22: Praag
 Dag 23: Lunapark Prague
 Dag 24: Belantis
 Dag 25: Thuisreis
 
Dag 1: Michendorf
 We're in Duitsland!
Na een paar dagen van voorbereiding zijn we vandaag klaar om te vertrekken. Gisteren kwamen nog de clips die we bij Ford hadden besteld binnen dus hebben we het voorscherm van de auto 's avonds goed vastgezet. Zo moet ie er weer tegen kunnen . In de ochtend hebben we de laatste inkopen gedaan, waaronder de in Oekraïne verplichte brandblusser.

De eerste twee dagen is het voornamelijk snelwegrijden. Al snel nadat we Almere verlaten begint het te regenen maar de ochtendspits hebben we overgeslagen en dus rijdt het lekker door. Bij de duitse grens verdwijnt even de regen maar krijgen we er diverse wegwerkzaamheden voor terug. Het schiet dus niet meteen lekker op. Dan begint het ook weer goed te storten.

We stoppen een keer om te tanken en lunchen. Hellen wil nog even wat uit de achterste koffer halen dus gaat alles uit de kofferbak. Op dat moment begint het natuurlijk weer te hozen dus snel alles weer terug gepropt. Niet goed voor het humeur hoor dit weer.

Eenmaal bij het hotel aangekomen, met zo'n twee uur extra reistijd, is het wel goed opgeklaard. Het hotel in Michendorf ziet er erg netjes uit. Voor 39 euro voor een tweepersoons kamer zeer zeker het geld waard. Ruim de helft van de geparkeerde auto's hebben een Nederlands kenteken. Na het inchecken rijden we naar Berlijn om in het Hard Rock Cafe op de Kurfürstendam te gaan eten. Ook de weg naar Berlijn is niet helemaal zonder oponthoud maar het parkeren in het centrum van de stad valt heel erg mee. Bij het Hard Rock Cafe staat een flinke rij wachtenden. Gelukkig hebben we de All Access kaart en zouden we slechts een half uur a drie kwartier moeten wachten. Het valt mee, al na 10 minuten is er een tafel vrij en kunnen we aanvallen. Dan blijkt er die avond ook nog live muziek te zijn. Erg gezellig en erg goed gezongen.

Al met al weet Garmin ons te vertellen dat we in totaal 841 kilometer hebben gereden en daar 9:27 uur over hebben gedaan, een gemiddelde van 89 km/u met een maximum snelheid van 150. Morgen gaan we verder naar Lódz in Polen.


Buitje voor het stof onderweg.


Hard Rock Berlin.


Onderaan de trap een Trabant, met werkende koplampen.


Optreden van een live band.