Reisschema
 Dag 1: Michendorf
 Dag 2: Łódź
 Dag 3: Lunapark Łódź
 Dag 4: JuraPark Baltów
 Dag 5: L'viv
 Dag 6: Kiev
 Dag 7: Hidropark
 Dag 8: Kiev
 Dag 9: Kherson
 Dag 10: Feodosia
 Dag 11: Feodosia
 Dag 12: Kherson
 Dag 13: Chişinǎu
 Dag 14: Chişinǎu
 Dag 15: Sighișoara
 Dag 16: Sighișoara
 Dag 17: Tiszaders
 Dag 18: Tiszaders
 Dag 19: Tiszaders
 Dag 20: Tiszaders
 Dag 21: Boedapest
 Dag 22: Praag
 Dag 23: Lunapark Prague
 Dag 24: Belantis
 Dag 25: Thuisreis
 
Dag 11: Feodosia (феодосия)
 We're in Oekraine!
We slapen wonderwel toch best goed in deze walk-in kledingkast met bed. Jammer dat we de hele avond nog de lucht van het restaurant in de kamer hebben hangen. Buiten de kamer ruiken we vaag de raffinaderij die een paarhonderd meter verderop.
We gaan er even op uit om boodschappen voor het ontbijt te doen en steken weer het spoor over naar de stad. Ondertussen is het strand alweer volgelopen met Oekraïense en Russische toeristen en lopen we tegen de mensenstroom in. We vinden een klein winkeltje voor de basisspullen: brood, kaas, worst, water, frisdrank etc.

Dapper doen we een poging om op het balkon, met uitzicht op het schroot in de achtertuin, te ontbijten. Het is echter al erg warm en snel duiken we de airconditioned kamer in.

Het is een mooie gelegenheid om wat kleren te wassen. Het droogt allemaal bijzonder snel, zelfs een spijkerbroek is hier in een uurtje weer droog. Dan gaan we ons maar eens beraden op wat we de komende dagen gaan doen. In Koktebel willen we al niet eens meer kijken, dat zag er niet veel beter uit dan Feodosia. Sudak zou een optie kunnen zijn, of Alushta. We bedenken maar richting Yalta te rijden, zo'n 2 en half uur hiervandaan, en dan eventueel onderweg kijken wat ons bevalt.

Eigenlijk hebben we allebei niet echt meer vertrouwen in wat we op de Krim zullen vinden en hebben het wel gezien in Oekraïne. Er zijn mooie plaatsen bij voor een stedentrip, bijvoorbeeld in de winter. Voor een zomervakantie is het land voor ons een minder geschikte bestemming. We hebben het nu gezien en zijn weer wat wijzer geworden. Maar we besluiten om eerder dan gepland terug te rijden richting Roemenië, Odessa over te slaan en de overgebleven dagen in Hongarije door te brengen. Twee jaar geleden is Hongarije bij het Tiszameer goed bevallen dus we gaan proberen of we daar terecht kunnen.

Morgen rijden we dan eerst terug naar Kherson en de dag daarna naar Moldavië om twee nachten in Chisinau door te brengen.


Uitzicht op de Zwarte zee vanaf de oversteekplaats over het spoor.


Het is ook niet een klein beetje treinverkeer wat hier voorbij trekt.


Wel een mooie kerk gespot in Feodosia.


Het uitzicht vanuit onze hotelkamer.


De avond brengen we nog wel even op het strand door om wat te gaan eten. De kaart is uiteraard alleen in het Russisch maar dat is nog net te doen. Eten is hier spotgoedkoop, voor z'n tween zijn we 15 euro kwijt.


Om deze tijd is het lekker rustig op het strand. Overdag liggen de handdoekjes tegen elkaar aan.


Morgen gaan we hier weg lieffie!


We genieten er toch nog wel van hoor.