Reisschema
 Dag 1: Michendorf
 Dag 2: Łódź
 Dag 3: Lunapark Łódź
 Dag 4: JuraPark Baltów
 Dag 5: L'viv
 Dag 6: Kiev
 Dag 7: Hidropark
 Dag 8: Kiev
 Dag 9: Kherson
 Dag 10: Feodosia
 Dag 11: Feodosia
 Dag 12: Kherson
 Dag 13: Chişinǎu
 Dag 14: Chişinǎu
 Dag 15: Sighișoara
 Dag 16: Sighișoara
 Dag 17: Tiszaders
 Dag 18: Tiszaders
 Dag 19: Tiszaders
 Dag 20: Tiszaders
 Dag 21: Boedapest
 Dag 22: Praag
 Dag 23: Lunapark Prague
 Dag 24: Belantis
 Dag 25: Thuisreis
 
Dag 2: Łódź
 We're in Polen!
Als we vandaag wakker worden staat er al een stralend zonnetje naar binnen te schijnen. Het ziet er meteen veel beter uit dan gisteren. De weg naar Lódz is zo'n 480 kilometer en dat moet op deze manier geen probleem zijn.

Na het vertrek doen we nog even een ontbijtje onderweg en dan koersen we op de Poolse grens aan. Het is bijzonder rustig op de weg, alleen wat vrachtverkeer. De grens passeren we dan ook snel en moeiteloos en de tolweg naar Poznan is heerlijk rijden. De maximum snelheid is hier 140 km/u en dat kunnen we de hele rit makkelijk volhouden.

We komen dan ook al vroeg in Lódz aan. Door de stad rijden is hier wel even wennen. De straten zijn van wat mindere kwaliteit en het stadsverkeer is een tikkeltje chaotisch. Het hotel is gelukkig makkelijk te vinden en is weer uitstekend.

Dan lopen we naar Ulica Piotrkowksa, het centrum en trekpleister van deze stad. Hier bevinden zich vele winkels, restaurants en barretjes. Het ziet er gezellig uit met vele terrasjes. We zijn op zoek naar Hana Sushi, waar volgens de gids de beste sushi van Lódz te krijgen is. De sushi ziet er inderdaad erg goed uit maar het is vooral de Japanse Duck en Salmon Teriyaki die ons het beste smaken. Erg goed eten. Het wonderlijke alleen is dat er gedurende de tijd die we hebben gezeten vrijwel geen andere klanten zijn geweest, slechts een paar mensen om wat af te halen. Geen idee waarom het zo rustig was. Wel veel mensen buiten aan het bier.

Morgen eens kijken bij het plaatselijke lunapark voordat we weer een stukje verder rijden.


Het hotel straalt in het ochtendzonnetje bij het vertrek.


Wat een verschil met gisteren.


Het lijkt het circuit van Zandvoort maar dit is de Poolse grens bij Frankfurt a/d Oder.


Maximum snelheid 140 km/u, dat schiet lekker op.


Ons hotel in Lódz.


Ulica Piotrkowska.


Prima sushi maar de verrassing was toch wel de japanse eend. Een aanrader!