Reisschema
 Dag 1: Michendorf
 Dag 2: Łódź
 Dag 3: Lunapark Łódź
 Dag 4: JuraPark Baltów
 Dag 5: L'viv
 Dag 6: Kiev
 Dag 7: Hidropark
 Dag 8: Kiev
 Dag 9: Kherson
 Dag 10: Feodosia
 Dag 11: Feodosia
 Dag 12: Kherson
 Dag 13: Chişinǎu
 Dag 14: Chişinǎu
 Dag 15: Sighișoara
 Dag 16: Sighișoara
 Dag 17: Tiszaders
 Dag 18: Tiszaders
 Dag 19: Tiszaders
 Dag 20: Tiszaders
 Dag 21: Boedapest
 Dag 22: Praag
 Dag 23: Lunapark Prague
 Dag 24: Belantis
 Dag 25: Thuisreis
 
Dag 7: Hidropark (Гідропарк)
 We're in Oekraine!

Het is een erg warme dag in Kiev en de zon brandt ongehinderd door enige bewolking op onze hoofden. Niet echt de ideale omstandigheden om een drukke stad te bezoeken. De weg naar het metrostation Universitét loopt wat omhoog en is al meteen zwaar. De metro zelf is stampvol met mensen die het duidelijk ook erg warm hebben. We proppen ons erbij in de coupe en de deuren slaan dicht. De volgende twee stations zijn overstap stations en dus een gekrioel van uit- en instappende mensen. We zijn blij dat we er het volgende station (Dnipro) weer uit kunnen.

Dan is het even zoeken hoe we vanaf de brug aan de rivier bij het Kyievo Pecherska Lavra komen, een groot klooster met vele kerken en kapellen. Er zijn ook grotten te bezoeken waarin vroeger monniken verbleven tot hun dood en door natuurlijke mummificatie intact bleven. De mummies zijn nu in glazen kisten geplaatst en de honderden meters lange grotten gelden als zeer heilige plaats. Het kloostercomplex is voor ons al genoeg om te bekijken en we klauteren de trappen omhoog, ondertussen proberen we de vochthuishouding middels flessen water op peil te houden. Het is er schitterend maar wel erg vermoeiend om alles te bekijken.

Omdat we toch al in de buurt zijn besluiten we ook maar meteen het Hidropark te bezoeken. Dit park met bars, eettenten, discotheken, stranden en wat attracties ligt op een eiland in de rivier Dnipro en heeft een eigen metrostation. Vanaf het metrostation waar we eerder waren uitgestapt is het maar één stop verder.

Als eerste bij aankomst in het park zoeken we de koelte, een toilet en een lunch op. Daarna kijken we wat voor attracties het park te bieden heeft maar dat valt allemaal best tegen. Het is nogal een oude bende eigenlijk. Ook van de achtbaan vragen we ons in eerste instantie af of die nog in gebruik is. Hij lijkt bijna overwoekerd te zijn door het groen er omheen maar als we nader komen loopt er toch iemand op de baan af om deze te bedienen. We moeten echter eerst jetons zien te kopen en zien dan pas dat er kleine kassa hokjes staan waar we de muntjes kunnen kopen. Een ritje achtbaan kost 25 hrivna (2,50 euro) per persoon.

De rit is tamelijk apart. De operator dringt er bij het instappen op aan dat ik Hellen goed blijf vasthouden tijdens de rit. Eerst gaat de trein een stuk achteruit om voldoende snelheid vooruit te kunnen maken. Er is in het station een aandrijving door een wiel met rubber band en iedere ronde wordt de trein verder versnelt door met een schok het wiel in werking te stellen. Iedere ronde gaat de trein dus nog sneller door de baan. Niet echt een fijne rit.

We kijken wat het park nog meer te bieden heeft maar naast de kinderdraaimolens treffen we alleen een spookhuis, botsauto's, een enterprise en nog wat ander draaispul. Het is erg rustig bij de attracties, waarschijnlijk komt het 's avonds pas echt op gang hier, en het ziet er ook niet heel aantrekkelijk uit. Wel bijzonder is de dansvloer met oubollige muziek waar wat oudere mensen stijldansen.

Met de metro laten we ons terug naar Universitét vervoeren en lopen dan nog langs een gigantische supermarkt. Altijd leuk om te kijken wat er zoal te koop is in deze enorme winkels. We slaan voor de volgende ochtenden alvast ontbijt in en voor deze avond een lekker gegrild kippetje.


Kiev ontwaakt weer onder ons.


Op dit gebouw staat Tsirk te lezen, wat circus betekent. Nog geen idee wat er precies binnen te beleven is.


Op de brug over de Dnipro.


Kyievo Pecherska Lavra.


De verzameling kerken hier is indrukwekkend.


Deze was net iets te ver om naartoe te lopen.


Veel kindermolens in het Hidropark.
Het onkruid groeit vrolijk tussen de tegels en de attracties door.


Toch even poolshoogte nemen en dan komt er toch iemand om de boel te bedienen.


Iedere rondje weer een tandje harder.


Ook voor één persoon wordt de baan in werking gezet.


Spookhuis.


De Crazy Dance ziet er opvallend nieuw uit in deze omgeving.


Eindloos lange roltrap weer omhoog uit de metro.


Zonsondergang in Kiev. Morgen nog een dag in de stad.